به گزارش همشهری آنلاین، از زمانهای قدیم تا امروز، شیرینی یکی از خوراکیهای پایه ثابت عید نوروز بوده است. بسیاری از مردم شیرینیهای عید را به صورت حاضری تهیه میکنند و خیلی از افراد هم ترجیح میدهند با شیرینیهای خانگی به استقبال نوروز بروند. عطر شیرینی برنجی مادربزرگها هنوز هم در خاطر بسیاری از ما مانده و قطعا یکی از خاطرات شیرین کودکی، همان دستبرد زدن به شیرینیهای خانگی مادربزرگ بود که با هزاران ترفند در مخوفترین مکانها مُهروموم میشد، اما دست آخر از چشمان تیزبین و جستجوهای بیپایان ما در اَمان نمیماند.
مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی
آرد سفید: ۱۰۰ گرم
آرد برنج مرغوب: ۹۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن صاف قنادی: ۵۰۰ گرم
پودر قند: ۳۵۰ گرم
هل: یک قاشق چایخوری
گلاب: نصف استکان یا یک هشتم پیمانه
طرز تهیه شیرینی برنجی
۱. در ابتدا پودر قند و روغن را با هم میزنیم تا کاملا سفید و پوک شوند.
۲. سپس تخم مرغها را اضافه میکنیم و هم میزنیم. مرحله بعد هل و گلاب را اضافه میکنیم.
۳. وقتی موادمان را مخلوط کردیم، در آخر آردها را اضافه میکنیم و با دست ورز میدهیم. برای اینکه متوجه شوید مقدار ورز دادن خمیر کافی است یا خیر، یک تکه خمیر را گلوله کنید و کمی فشار دهید. اگر ترک نخورد به این معناست که دیگر نیاز به ورز دادن ندارد، اما اگر ترک خورد یعنی باید بیشتر خمیر را ورز دهید.
۴. وقتی خمیر آماده شد آن را باید ۲۴ ساعت استراحت دهید.
۵. بعد از اینکه ۲۴ ساعت به خمیر استراحت دادیم، موقع پخت دوباره ورز میدهیم. بعد گلولههای کوچک درست میکنیم و با مُهرهای مخصوص شیرینی، مُهر میزنیم و در سینی فر با کمی فاصله میچینیم.
۶. روی شیرینیها را خرفه و یا هرچیز دلخواهی مانند زعفران، خلال پسته و ... میریزیم و در فر ۱۷۰ درجه که از قبل هم گرم شده، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میپزیم. بعد از پخت به شیرینیها دست نمیزنیم تا سرد شوند. اگر وقتی شیرینیها داغ هستند آنها را جدا کنید، شیرینیها خُرد میشوند.
فوتوفنهای پخت شیرینی برنجی
۱. دقت کنید شیرینیها باید بهاندازهای پخته شوند که پشت شیرینیها تغییر رنگ ندهد. دمای فرها متفاوتند، به همین دلیل همیشه قبل از اینکه سینی اصلی شیرینیها را در فر بگذارید، یک یا دو عدد شیرینی را جداگانه در فر بپزید تا بدانید دمای فر شما به چه صورت است.
۲. برای روغن میتوانید نصف مقدار روغن صاف قنادی بریزید و نصف روغن جامد آشپزخانه؛ که در این صورت باید روغن آشپزخانه را بنماری کنیم (روی بخار کتری بگذارید تا آب شود) و بعد ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا صاف شود و بعد مصرف کنید.
۳. پودر قند و آرد برنج را باید حتما با الک حریری الک کنید.
۴. میتوانید مقداری از مواد خمیر را جدا کنید و به آن زعفران بزنید تا شیرینی زعفرانی برنجی نیز داشته باشید.
منبع: برترینها
نظر شما